Analysis of Work Intensity in Slovakia Using Testing and Estimation of Linear Combinations of GLM Parameters - Šoltés, Erik, 1974-
Cieľom príspevku bolo posúdiť, ktoré faktory v interakcii s ekonomickou aktivitou človeka výrazne ovplyvňujú intenzitu práce domácnosti a v závislosti od týchto faktorov odhadnúť intenzitu práce domácnosti. Na tento účel bol použitý všeobecný lineárny model a s ním súvisiaca analýza marginálnych priemerov a kontrastná analýza. Predložené analýzy odhalili kategórie osôb, ktoré sú z hľadiska posudzovaných faktorov najviac a najmenej ohrozené vylúčením z trhu práce.