Rola riadiaceho pracovníka školy a jej dimenzie učenie sa zvládaniu širokého spektra rolí - Soroková, Tatiana
Stať sa spoločenskou bytosťou, zvládať roly v spoločenskom živote nie je len otázkou výchovy a vzdelávania, ale ide aj o proces socializácie, učenie sa v spoločenských podmienkach, vznik a vývin osobnosti vo vzájomnej závislosti od spoločenského prostredia. Pohľad na podoby a typy rolí. Pojem rola v súvislostiach. Rola riadiaceho pracovníka a jej úskalia.