Zostavenie, schválenie a zverejnenie účtovnej závierky - Novotná, Ľudmila
Podľa ô 17 ods. 5 zákona č. 431/2002 z. z. o účtovníctve v z. n. p. účtovná jednotka je povinná účtovnú závierku zostaviť najmenej 6 mesiacov od dátumu, ku ktorému sa zostavuje, ak osobitný predpis neustanovuje inak. Týmto osobitným predpisom je napr. zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p., ktorý v § 49 ods. 11 ustanovuje, že na účely podania daňového priznania je daňovník povinný zostaviť účtovnú závierku ku koncu zdaňovacieho obdobia a v termíne na podanie daňového priznania ju uložiť do registra účtovných závierok.