Do Environmental Taxes Improve Environmental Quality? Evidence from OECD Countries - Arltová, Markéta
Článok skúma vzťah medzi zavedenými environmentálnymi daňami v krajinách OECD a znečistením ovzdušia, ktoré predstavuje úroveň emisií oxidu uhličitého a skleníkových plynov v atmosfére. Článok robí štatistickú analýzu údajov o environmentálnych daniach (dane z energie, dopravy a ďalšie premenné), ktoré môžu ovplyvniť kvalitu ovzdušia v členských krajinách OECD. Model ARDL (Autoregressive Distributed Lag). Opatrenia a nástroje na zníženie emisií. Vplyv COVID-19 na zníženie emisií. Typy nástrojov environmentálnej politiky.