Ako plánovať investície obce - Siminská, Eva
Investície vo verejnom záujme môžeme rozdeliť na ekonomické, týkajúce sa dopravy, inžinierskych sietí vrátane technickej infraštruktúry a telekomunikácií, a sociálne, ktoré slúžia na zabezpečenie verejných statkov ako vzdelávanie, sociálne služby, zdravotníctvo alebo bezpečnosť. Oba typy investícií sú základom pre zabezpečenie udržateľného rozvoja, plnenia potrieb obcí v reálnom čase, ako aj v budúcnosti. V článku sa venujem otázkam súvisiacim s plánovaním investícií obce.