Sociometria - jej význam pri poznávaní klímy triedy pedagogická diagnostika - Pankevič, Michal
Niektoré teoretické determinanty sociometrie a stručný popis sociometrickej ratingovej metódy Triedny kompas ako moderného, jednoduchého a mimoriadne efektívneho nástroja sociometrie v diferenciálnej pedagogickej diagnostike školskej triedy.