Štruktúra intelektu v edukácii ... ako predpoklad autonómnej a integrálnej osobnosti - Kosturková, Martina
Zdroje informácií o ľudskom myslení a správaní nie sú jednoznačné. Za jedinečný psychický model úspešného správania považujeme kognitívnu štruktúru, ktorá sa utvára prostredníctvom činnostnej interakcie organizmu a prostredia. Povaha kognitívnych štruktúr umožňuje jedincovi úspešne reagovať na známe aj nové situácie. Jednou z možností, ako podporiť intelekt jedinca, je aplikácia Guilfordovej štruktúry intelektu v edukácii.