Contextual Research of Strategic Theories for Non-financial Reporting: a System-structural Approach to Formulating Reporting Principles - Derun, Ivan
Sporadicky sa zavádzajú početné štandardy a iniciatívy pre prípravu nefinančného výkazníctva, charakterizované rôznorodosťou nielen súborov vykazovacích ukazovateľov a prístupov k ich zverejňovaniu, ale aj cieľovou orientáciou správ. Na druhej strane bránia harmonizácii existujúcich systémov nefinančného výkazníctva a výrazne znižuje ich hodnotu tak pre vykazujúce subjekty, ako aj pre cieľové skupiny zainteresovaných strán.