Data Value Chain in Platform Business Models - Mlčúchová, Markéta
Jednotný dátový hodnotový reťazec a nové svetlo na proces vytvárania hodnôt v rámci podnikovej platformy modelov. Ako podnikať na platforme modelov, vytvárajúcu, dodávajúcu a zachytávajúcu hodnotu prostredníctvom svojich konfigurácií obchodných modelov. Údaje sú hlavným aktívom pri vytváraní hodnoty prostredníctvom obchodných modelov platformy. Jednotný hodnotový reťazec údajov, ktorý zahŕňa sekvenčné formy digitálnych údajov, nespracované údaje, predspracované údaje, spracované údaje, vzory a inteligentné údaje, ktoré získavajú hodnotu prostredníctvom mnohých procesov v celom hodnotovom reťazci údajov, vzájomne prepojených procesov. V rámci hodnotového reťazca údajov transformovali nespracované údaje do najcennejšej formy údajov a vedomostí.