Impact of Economic Indicators of Sustainable Development of Slovak Spas - Halenárová, Mária, 1994-
Prírodné liečivé vody Slovenskej republiky sú známe svojou jedinečnosťou a bohatým obsahom liečivých minerálnych zlúčenín. Cieľom príspevku je pomocou vybraných štatistických metód identifikovať a aplikovať indikátory trvalo udržateľného cestovného ruchu na rozvoj kúpeľného cestovného ruchu. Údaje budú analyzované a syntetizované na základe dostupných výročných správ kúpeľných spoločností na Slovensku. Výsledkom článku je koreláciou a regresiou zistiť závislosť vybraných ukazovateľov trvalo udržateľného cestovného ruchu od hrubej pridanej hodnoty cestovného ruchu zameraného na kúpeľný cestovný ruch. Na základe výsledkov sme zistili, že vybrané ukazovatele trvalo udržateľného rozvoja kúpeľného cestovného ruchu majú štatistickú významnosť v závislosti od HDP Slovenska. Najväčší vplyv na HDP má prenocovanie v kúpeľných zariadeniach v SR.