Financial Shocks and Their Effects on Velocity of Money in Agent-Based Model - Boháčik, Ján
Interakcia dlhu a výkonnosti ekonomiky sa v posledných rokoch dostáva do väčšej pozornosti. Modely, ktoré vytvárajú rezervy na dlh, však stále prevyšujú modely, ktoré ho úplne ignorujú. Táto práca je prvou, ktorá analyzuje vzťah medzi dlhom domácností (vo forme bankových úverov) a ekonomickou výkonnosťou (v zmysle agregovaného príjmu) s ohľadom na vplyv bohatstva a distribúcie príjmov, ako aj vplyv distribúcie MPC (hraničný sklon k spotrebe) pri rôznych finančných šokoch.