Partnerská soužití v Česku podle vzdělanostní struktury – vývoj v manželstvích a kohabitacích mezi lety 2010 a 2020 - Perdoch Sladká, Dominika
Analýza vzdelanostnej štruktúry manželstiev a kohabitácií pomocou údajov z Európskeho sociálneho prieskumu a štatistík z rokov 2010–2020 v Českej republike. Väčšina výskumov výchovnej homogamie v manželstvách v Českej republike pokrýva časové obdobie do roku 2016 a vzdelanostná štruktúra kohabitácií v čase je stále neprebádanou témou.