Measuring the Change in Performance of the South-Eastern EU Economy through GDP, Vehicle Sales and Their Correlation under the Impact of the Covid-19 Pandemic - Dzuro, Matúš, 1983-
Pandémie COVID-19 mali vplyv na hospodárstvo EÚ začiatkom roka 2020. Každý sektor hospodárstva EÚ ovplyvnili inak. Automobilový sektor v EÚ predstavuje približne 4 % jej HDP a je dôležité merať jeho výkonnosť. Súčasťou automobilového priemyslu je predaj áut. Môže existovať korelácia medzi výkonnosťou ekonomiky a predajom áut ako jej súčasťou. Tento príspevok sa zaoberá predajom osobných automobilov, ľahkých úžitkových vozidiel a ich kombinovaným predajom.