The Financial Benefits of Smart Service Provision in the Brazilian Manufacturing Sector - Kaňovská, Lucie
Výrobcovia sa čoraz viac zameriavajú nielen na ponuku svojich produktov, ale aj na služby. Chcú vytvárať hodnotu pre zákazníkov a chrániť si svoju konkurenčnú výhodu. Proces rozširovania svojich ponúk o služby sa označuje ako servitizácia. Napriek veľkému a rastúcemu počtu akademickej literatúry stále existujú určité medzery vo výskume v oblasti finančných výhod. Cieľom príspevku je zistiť, či malí a strední výrobcovia vnímajú finančné výhody poskytovania inteligentných služieb. Výskum bol realizovaný s respondentmi z MaSP z elektrotechnického priemyslu.