Labour Market Institutions in the European Union and Their Impact on Total Factor Productivity Growth - Chovancová, Petra
Príspevok poskytuje pohľad na inštitucionálne nastavenie trhov práce v členských štátoch Európy únie. Okrem súčasných trendov sa posudzuje aj vplyv inštitúcií trhu práce na celkovú ekonomickú výkonnosť. Uvažuje sa o piatich inštitúciách trhu práce: aktívne politiky trhu práce, legislatíva na ochranu zamestnanosti, minimálna mzda, odbory a podpora v nezamestnanosti.