Jazyková rozmanitosť Bratislavy. Analýza jazykovej krajiny na príklade ulíc Michalská a Zelená - Gašová, Zuzana, 1977-
Príspevok na empirickej báze predstavuje kvantitatívne zastúpenie jazykov v skúmaných areáloch – Michalskej a Zelenej ulice – jazykovej krajiny Bratislavy. Akcentuje nevyhnutnosť ďalšej, kvalitatívnej analýzy dát s ohľadom na vnímanie jednotlivých jazykov – prítomných v skúmanej jazykovej krajine – konkrétnym typom recipienta.