Process of Developing the International City Branding Strategy: Case Study City of Kharkiv - Parkhomenko, Nataliia
Zámerom príspevku je určiť postupnosť etáp rozvoja medzinárodnej stratégie značky mesta. Za týmto účelom bola analyzovaná teória svetovej praxe vytvárania známych značiek miest a na tomto základe sa navrhli modely značiek miest. Schválenie postupu na vypracovanie stratégie medzinárodnej značky sa uskutočnilo na príklade mesta Charkov, jedného z najväčších miest na Ukrajine. Spojenie experimentu a rozhovoru umožnilo zhodnotiť značku mesta Charkov. Na základe SWOT analýzy boli odhalené silné a slabé stránky rozvoja značky mesta, ako aj vyhliadky na umiestnenie značky. Uvádzajú sa praktické odporúčania na zlepšenie stratégie rozvoja medzinárodnej značky mesta na základe využitia spektra offline a online nástrojov na jej budovanie.