Interkultúrna výchova vo výchovno-vzdelávacom procese - Bellová, Slavomíra
Príspevok sa zaoberá témou interkultúrnej výchovy vo vyučovacom procese. Zdôrazňuje, že v dnešnej globalizovanej spoločnosti je potrebné pripravovať žiakov na interakciu s rôznymi kultúrami a kultúrnymi rozdielmi. Opisuje skutočnosti, ktorým čelia učitelia pri implementácii interkultúrnej výchovy do edukačného procesu. Autorka zdôrazňuje dôležitosť rozvoja kultúrnej citlivosti a empatie ako kľúčových zručností pre úspešnú interkultúrnu komunikáciu.