Application of Marketing Principles for HEIs: A Perspective of Pakistani Universities - Zafar, Ayesha
Táto štúdia sa zameriava na uplatňovanie marketingových princípov pre inštitúcie vyššieho vzdelávania na pakistanských univerzitách. Štúdia sa začína prehľadom súčasných marketingových postupov v sektore vysokoškolského vzdelávania a analyzuje výzvy, ktorým vysokoškolské inštitúcie čelia pri získavaní a udržiavaní študentov. Metodika výskumu zahŕňa kombináciu kvalitatívnych a kvantitatívnych techník zberu údajov, ako sú prieskumy a rozhovory so zainteresovanými stranami. Na základe zistení sa navrhujú marketingové odporúčania, ktoré zahŕňajú segmentáciu cieľových skupín, identifikáciu jedinečných predajných ponúk, rozvoj komunikačných kanálov a implementáciu a hodnotenie marketingového plánu. Zahrnuté je aj využívanie nástrojov digitálneho marketingu, ako je optimalizácia pre vyhľadávače a marketing na sociálnych sieťach s cieľom zvýšiť viditeľnosť a povedomie o značke vysokej školy.