EU Trade Defence Investigations During COVID-19 Recession - Juhás, Henrich, 1995-
Cieľom tohto dokumentu je určiť príčinnú súvislosť medzi recesiou pandémie COVID-19 a počtom nových prešetrovaní na ochranu obchodu, ktoré si vyžiadali dotknuté subjekty trhu EÚ. Zistenia sú prezentované prostredníctvom výsledkov získaných analýzou hospodárskej situácie vo svete a štatistických údajov súvisiacich s vyšetrovaniami EÚ. Zistili sme, že recesia spôsobená pandémiou ovplyvnila počet opatrení EÚ na ochranu obchodu len čiastočne, a to vo forme zvýšeného počtu žiadostí o preskúmanie uplynutia platnosti, ale situácia sa môže zmeniť v dôsledku prebiehajúcej recesie.