Využitie sociálnych médií v personálnom marketingu - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Využitie sociálnych médií na personálny marketing býva čím ďalej tým bežnejšou praxou firiem smerom von k externému publiku. V internom prostredí je často ich využívanie ešte nedocenené, prípadne sa využívajú skôr spontánne, nekoordinovane nadšencami, ktorí v nich vidia potenciál, prípadne urýchlenie a uľahčenie bežnej firemnej komunikácie, ktorá môže nabrať neformálny charakter. Sociálne médiá však v dnešnej dobe prinášajú veľký potenciál v personálnom marketingu v oboch smeroch, či už von z firmy alebo vo vnútri firmy. Preto je dobré, aby vedenie spoločností pristúpilo k ich využívaniu strategicky, koor dinovane a zahrnulo ich do celkovej stratégie nielen v personálnom marketingu, ale v ko munikačnej stratégií firmy ako celku, aby ich využívanie odrážalo základné hodnoty, filozofiu, princípy a ciele spoločnosti a bolo prínosom.