The Importance of Business Performance Measuring - Popovičová, Dominika, 1997-
Je absolútne nevyhnutné, aby si firmy udržali svoju pozíciu na trhu vo svojom odvetví. Preto si každá firma musí uvedomiť potrebu merania výkonnosti firmy. Cieľom tohto príspevku je priblížiť význam merania výkonnosti podniku vo vzťahu k inovačnej výkonnosti podniku a základné ukazovatele na meranie tejto výkonnosti. Pomocou komparatívnych a analytických metód je možné usúdiť, že podnik musí prichádzať s novými nápadmi a inováciami v produktoch a jednotlivých procesoch, aby si udržal lojalitu zákazníkov. Na základe úspešných inovácií sa zvyšuje výkonnosť spoločnosti, pretože produkt, ktorý je výsledkom inovačných aktivít, robí spoločnosť konkurencieschopnejšou.