The Concept of Global English - Its Positive and Negative Aspects - Strelinger, Ján, 1964-
Nie sú pochybnosti o tom, že angličtina sa stala univerzálne používaným jazykom. Tento fakt však znamená, že vzniká problém nielen v pracovnom prostredí ale aj v širšom kontexte. Časté používanie angličtiny na celom svete spôsobilo, že jazyk sa neustále mení ako jednotlivci, najmä rodení hovoriaci komunikujú medzi sebou čo najjednoduchším spôsobom. Dôvod prečo sa jazyk mení je nepredvídateľný, používa sa toľkými ľuďmi, ktorí ho menia podľa výslovnosti, rýchlosti hovorenia, tónu hlasu, prízvuku a iných faktorov, ktoré sú súčasťou ich reči. Tento fenomén vytvoril takzvanú 'Globbish English', ktorú sa snažíme vysvetliť a popísať v našom príspevku.