Anthropomorphic Motifs in Ancient Greek Ideas on the Origin of the Cosmos - Zelinová, Zuzana
Analýza vzťahu človeka a kozmu na pozadí starogréckych predstáv o vzniku sveta. Autori sa na jednej strane zaoberajú obrazmi stvorenia sveta, ktoré poskytuje grécka mytológia a náboženská tradícia s ňou spojená, na druhej strane antropomorfné prvky približujú v rámci filozofických kozmogónií.