Does Public Debt Affect Economic Growth? Panel Evidence from Central and Eastern Europe - Konatar, Milena
Článok využíva formu panelového modelu korekcie chýb (ECM) na báze ARDL na skúmanie krátkodobého a dlhodobého vzťahu medzi verejným dlhom (a určitými makroekonomickými premennými) a ekonomickým rastom v krajinách strednej a východnej Európy (CEE). Model zahŕňa obdobie 2006Q1-2018Q4. Výsledky naznačujú krátkodobú aj dlhodobú kauzalitu (okrem finančného vývoja), hoci marginálne vplyvy sú špecifické pre rôzne premenné.