Factors Affecting Allocation of Czech FDI in EU Countries - Síbrtová, Veronika
Hlavným cieľom tohto príspevku je analyzovať, ktoré faktory majú vplyv na alokáciu českých priamych zahraničných investícií (PZI) v krajinách EÚ. Bola uskutočnená multivariačná panelová regresia so všeobecnými makroekonomickými premennými s použitím údajov Eurostatu za obdobie 2013-2019. Porovnanie výsledkov panelovej regresnej analýzy s publikáciami iných výskumníkov.