Family Policy in Slovakia Needs Goals - Ďurana, Radovan
Rodinná politika sa stala univerzálnym obsahom volebných programov všetkých strán. V tejto oblasti strany jednohlasne ponúkajú zvýšenie verejných výdavkov bez ohľadu na pridanú hodnotu zvýšenia. Za posledný rok sa však výdavky na rodinnú politiku zvýšili takmer o polovicu, čo vytvorilo neprimeraný tlak na rozpočtový deficit. V nasledujúcom texte uvádzame analytický model, ktorý nám umožňuje prehodnotiť štedrosť rodinnej politiky.