Komparácia krajín EÚ na základe nástrojov sociálnej politiky na zmiernenie finančnej zraniteľnosti domácností - Šubová, Nikola
Hlavným cieľom predkladaného príspevku je prostredníctvom zhlukovej analýzy porovnať 27 členských štátov EÚ na základe nástrojov sociálnej politiky slúžiacich na zmiernenie alebo prevenciu pred finančnou zraniteľnosťou. Cieľom štúdie je taktiež analyzovať závislosť medzi nástrojmi sociálnej politiky a finančnou zraniteľnosťou s použitím korelačnej a regresnej analýzy.