Postavenie riaditeľa školy a školského zariadenia - Konečná Veverková, Ingrid
V článku sa zameriame na postavenie riaditeľov škôl a školských zariadení, ktorí sú do funkcie menovaní štatutárnym orgánom zriaďovateľa. Venovať sa budeme aj problematike ich odmeňovania. Našou snahou bude odpovedať na časté otázky spojené s menovaním riaditeľa školy do funkcie, s uzatvorením pracovného pomeru, so stanovením platu riaditeľa školy z pohľadu kompetencie jeho určenia.