Evaluation of the Economic Situation of SMEs in the Slovak Republic After 2020 - Belanová, Katarína, 1978-
Cieľom príspevku je prezentovať trendovú analýzu vybraných ukazovateľov vybraných na hodnotenie ekonomickej situácie MSP v SR po roku 2020. Zároveň zisťuje, či a ako bola podnikateľská sféra ovplyvnená zvýšenou infláciou v roku 2022. dokumentu negatívne externé podmienky ovplyvnili hospodárske výsledky MSP v roku 2020. V roku 2021 vďaka zlepšeniu ekonomickej aktivity dosiahla pridaná hodnota a ostatné ukazovatele lepšie hodnoty. Čo sa týka inflácie, MSP boli v priemere schopné kopírovať vysokú infláciu, keďže rastúce náklady prenášali do tržieb.