Cieľ v oblasti zamestnanosti z pohľadu stratégie Európa 2020 – fikcia alebo realita? - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Zhodnotenie miery plnenia cieľa, zameraného na zvýšenie miery zamestnanosti osôb vo veku 20 až 64 rokov na 75 % v členských krajinách Európskej únie v roku 2020 podľa Stratégie Európa 2020. Podiel mužov a žien na naplnení tohto cieľa. Komparácia miery zamestnanosti vekových kategórií mladších osôb (20 – 29 rokov), ale aj starších osôb (55 – 64 rokov) v členských krajinách a hodnotenie štruktúry zamestnaných osôb podľa dosiahnutého stupňa vzdelania. Nový cieľ pre rok 2030 v oblasti zamestnanosti a miere približovania sa krajín k tomuto cieľu.