Školské zariadenia ako poskytovatelia zdravotnej starostlivosti - Hradiská, Viera
Dňa 10. decembra 2021 Národná rada Slovenskej republiky schválila novelu školského zákona. Podľa dôvodovej správy účelom novely bolo ustanoviť možnosť, aby škola a školské zariadenie mohli vytvárať podmienky na poskytovanie zdravotnej starostlivosti deťom a žiakom, ktorí to potrebujú. Cieľom článku je poukázať na novú formu poskytovania zdravotnej starostlivosti, ktorá sa bude poskytovať vybraným zdravotníckym pracovníkom v rozsahu jeho praxe v tých školách, kde to školský zákon umožňuje tak, aby boli uspokojené špeciálne požiadavky detí a žiakov vyplývajúce z ich zdravotného stavu.