(Un)sustainable Food System and Healthy Environment - Vidová, Jarmila, 1967-
Analýza výdavkov domácností na potraviny, preskúmanie možností zmien stravovacích návykov a postoja slovenských spotrebiteľov smerom k vplyvu nakupovaných potravín na životné prostredie. Zmierňovanie environmentálnej stopy potravinových systémov a prechod na udržateľný potravinový systém. Ekologická transformácia hospodárstva EÚ na klimaticky neutrálny kontinent do roku 2050 ako hlavný cieľ Európskej zelenej dohody. Prechod z lineárneho typu riadenia na obehové hospodárstvo.