Stresové testování jako nástroj řízení rizik - Ketzer, Jaroslav
Stresové testovanie si získalo obľubu predovšetkým u orgánov dohľadu, ktoré pravidelne realizujú stresové testovanie bankového sektoru. Dohľad a regulatórne požiadavky by však nemali byť hlavným dôvodom, prečo sa mu venovať. Stresové testovanie má totiž potenciál, aby bolo nástrojom skutočného riadenia rizík.