Bankovnictví ve věku digitální transformace - Tokarčík, Radoslav
Bankovníctvo je dnes závislé na robustných informačných technológiách, ktoré sú nutné pre jeho fungovanie. Bez týchto technológií by bankový sektor len ťažko poskytoval služby, ktoré sú v modernej dobe samozrejmosťou. Patrí sem napríklad dôkladný a okamžitý prehľad o celom majetku v reálnom čase. Preto majú bankéri a IT odborníci spoločnú jednu vec - chcú a potrebujú mať aktuálne informácie o svojich aktívach.