Duopolistic competition and monetary policy - Ueda, Kozo
Cieľom tejto štúdie je preskúmať, ako sa zmenia dôsledky pre menovú politiku, keď začleníme strategické cenové správanie oligopolných firiem do modelu lepivých cien. Prvým cieľom tejto štúdie je analyticky a numericky demonštrovať, ako dopyt ovplyvňuje dynamickú (medzičasovú) strategickú komplementaritu a tým aj vplyv menovej politiky. Konštruujeme makroekonomický model s cenovou priľnavosťou typu Calvo začlenením oligopolnej konkurencie. Druhým cieľom tejto štúdie je zvážiť, ako sa zmenia dôsledky dočasných výpredajov na efekt menovej politiky, keď zahrnieme strategické cenové správanie oligopolných firiem.