The Effect of the U.S. Quantitative Easing on the Term Structure. A Spatial Panel Model Approach. - Almeida, Alejandro
Model priestorového panela, ktorý zohľadňuje sériovú dynamiku, prierezovú závislosť a spoločné faktory na posúdenie citlivosti úrokových sadzieb na zmeny v úrokovej sadzbe. Vzhľadom na program kvantitatívneho uvoľňovania, ako bodu zlomu, túto metódu aplikujeme pred a po implementácii programu.