Abbreviations as a Modern Phenomenon in Business Jargon - Kapráliková, Ivana, 1974-
Stručnost, kompaktnosť, prezentácia a hospodárne používanie jazyka sa označilo ako jeden z najčastejších spoločných čŕt obchodného diskurzu mnohých autorov. Aby sa zvýšila produktivita, spôsob komunikácie a najmä v oblasti práce alebo spôsobov podnikania, ale aj v rámci výmeny jednoduchých neformálnych správ, je tendencia šetriť jazyk, čo šetrí čas a vynakladá sa najmenej úsilia na komunikáciu.