Nikdy neříkej nikdy Od Nové šichty znovu k náboru - Kazdová, Alena
Spoločnosť OKD, a. s. je jediným producentom čierneho uhlia v ČR. Ťaží ho v bani ČSM v Stonavě (okr. Karviná), a to v dvoch lokalitách, Sever a Juh. V súvislosti s aktuálnou situáciou v energetike, dostala spoločnosť OKD od štátu za úlohu ďalej pokračovať v ťažbe čierneho uhlia s tým, aby zaistila dostatok uhlia minimálne pre dve nasledujúce vykurovacie sezóny. Ťažba mala pôvodne skončiť na konci minulého roku. Stopercentným vlastníkom ťažiarskej firmy je od apríla 2018 štát prostredníctvom ministerstva financií. O zmene HR stratégie hovorí personálny riaditeľ OKD, Radomír Štix.