Fear, Anger, Hope, and Pride: Negative and Positive Emotions in Electoral Behaviour - Saxonberg, Steven
Súbor údajov ako analyzovať emócie a podporu rôznych typov politických strán na Slovensku. Výsledky ukazujú, že hoci predchádzajúce štúdie mali tendenciu sústrediť sa na emócie, politickú alebo ekonomickú situáciu, city k politickým vodcom majú v skutočnosti väčší význam, aspoň v slovenskom kontexte. Štúdia tiež naznačuje, že typy emócií sa líšia v závislosti od toho, či politická strana už bola pri moci alebo nie. Na rozdiel od očakávaní, strach zohral dôležitejšiu úlohu ako hnev a vo všeobecnosti sú emócie dôležitejšie pre pravicové a ľavicové populistické strany ako pre nepopulistické alebo centristické politické strany.