Prahy Domova Z: Etnografie konektivity v pobytové sociální službě - Carboch, Radek
Opis každodenného života v Domove Z, azylovom dome pre 100 obyvateľov. Skúmanie napätia medzi inkluzívnou orientáciou sociálnych služieb a systému celej inštitúcie. Na základe teórie siete aktérov a Goffmanovho modelu totálnej inštitúcie je vypracovaný metodický nástroj polopriepustných sociálno-materiálnych prahov s cieľom preskúmať otázku prepojenia obyvateľov s ľuďmi, vecami a miestami mimo právomoci inštitúcie. Pochopením špecifických inštitucionálnych priestorov sa zistilo, že obyvatelia Domova Z žijú akoby na ostrove, ktorý je neustále oddelený od mora širšej spoločnosti.