Dokumentačná povinnosť o transferovom oceňovaní v kontexte aktuálnych zmien v decembri 2022 - Slivková, Dana
Daňovníci, ktorí uskutočňujú významné kontrolované transakcie podľa § 17 ods. 5 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. sú povinní podľa § 18 ods. 1 cit. zákona viesť dokumentáciu o použitej metóde na účely zistenia rozdielu cien a podmienok vo významných kontrolovaných transakciách, ktoré by sa použili medzi nezávislými osobami v porovnateľných transakciách. Článok je pokračovaním z predošlého čísla.