Family and Social Policy in Ukraine as a Social Safety Net - Betliy, Oleksandra
Podľa Koncepcie rodinnej politiky schválenej v roku 1999 „Rodina je kľúčovým ukazovateľom sociálneho rozvoja, ktorý odráža morálny stav spoločnosti a zohráva rozhodujúcu úlohu pri formovaní demografického potenciálu“. Ukrajinská vláda zaviedla celý rad politík zameraných na podporu rodín a podporu blaha detí, vrátane opatrení na zlepšenie prístupu k zdravotnej starostlivosti, vzdelaniu a starostlivosti o deti, ako aj podpory materskej a otcovskej dovolenky.