Danish Flexicurity Model and Policy Risks - Hinšt, Daniel
Na sociálnu politiku sa možno pozerať z roztrieštenej perspektívy s cieľom ospravedlniť rastúce náklady na blahobyt a ideologické boje proti hospodárstvu voľného trhu. Takéto politiky sa snažia obhajovať limity trhovej ekonomiky alebo dokonca podkopávať jej úlohu, aby sa dosiahol „pokrok“ pri zmene ekonomického systému. V súlade s tým sa vytvárajú falošné dilemy s cieľom podporiť ideologický boj medzi sociálnou politikou a politikou voľného trhu.