Lodná doprava nemá alternatívu. Musí však čeliť výzvam - Maťo, Vladimír
Nákladná lodná doprava je chrbticou globálneho obchodu. Desaťtisíce nákladných lodí ročne medzi kontinentmi, aj naprieč nimi prepravia miliardy kontajnerov produktov, ton ropy, či sypkých substrátov. Týmto dôležitým odvetvím nákladnej dopravy však v posledných rokoch otriasli viaceré turbulencie. Precízne vyladený mechanizmus námoronej nákladnej dopravy je náchylný podľahnúť krízam.