Zásady tvorby a použitia sociálneho fondu - Macháčová, Tatiana
Sociálny fond tvoria finančné prostriedky, ktoré sa používajú na realizáciu podnikovej sociálnej politiky v oblasti starostlivosti o zamestnancov. Sociálny fond je povinný tvoriť každý zamestnávateľ - P.O. so sídlom na území SR, alebo F. O. s miestom trvalého pobytu, alebo miestom podnikania na území SR, ktorá zamestnáva zamestnanca v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu.