Renewable Energy Production in Europe and Its Impact on Employment - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Energia poskytuje základný vstup pre akúkoľvek ekonomickú činnosť a je potrebná pre jej udržateľnosť. Súčasný energetický systém je silne závislý od fosílnych palív, ktorých používanie negatívne ovplyvňuje kvalitu ovzdušia a prispieva k emisiám uhlíka. Posúdenie vplyvu výroby obnoviteľnej energie v Európe na zamestnanosť. Obnoviteľná energia má potenciál vytvárať príležitosti pre pracovné miesta. Výroba energie z obnoviteľných zdrojov je náročnejšia na prácu, ako konvenčná produkcia energie pri dodaní rovnakého množstva výstupnej energie.