Národná stratégia verejného obstarávania v Českej republike sa formuje - Havlová, Adéla
V posledných rokoch sa zvýšila potreba presadzovať environmentálne a sociálne kritériá, profesionalizáciu a centralizáciu. Možno očakávať, že snahy v tejto oblasti by sa čoskoro mohli premietnuť do celkovej koncepcie modernizácie verejného obstarávania. Nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike už kľúčoví aktéri a predkladatelia legislatívy upozorňujú na potrebu strategického plánovania. V Českej republike tento zámer bližšie načrtla nedávna aktualizácia Programového vyhlásenia vlády (aktualizácia 03/2023). V tomto článku autorka predstavuje zámer Národnej stratégie verejného obstarávania, ktorá sa v Českej republike začína pripravovať.