The Effect of Psychological Contract, Employer Branding and Job Satisfaction on Turnover Intention: Organizational Commitment As Moderating Variable at Start-up IT Company - Azmy, Ahmed
Častým problémom v IT oblasti je vysoká fluktuácia. Štúdia analyzuje priame a nepriame účinky psychologickej zmluvy, značky zamestnávateľa a pracovného prostredia na fluktuačný zámer v IT začínajúcich firmách. Bola použitá zaviazanosť k organizácii ako moderujúca premenná. Štúdia bola vykonaná v niekoľkých start-upoch v Jakarte, so zameraním na štyri oblasti podnikania: vzdelávacie technológie, IT poradenstvo, softvér a hardvér a IT infraštruktúra. Zistilo sa, že najvýznamnejší priamy vplyv na fluktuáciu má organizačná angažovanosť. Najvýraznejší nepriamy vplyv zas mala značka zamestnávateľa. Ukázalo sa, že začínajúce IT podniky musia poskytovať priaznivé pracovné prostredie na podporu pracovných procesov zamestnancov. To posilňuje psychologický aspekt zamestnancov, aby sa dlhodobo udržali nad vodou. Pocit lojality, vysokého nasadenia a profesionality musí byť vštepovaný všetkým zamestnancom ako súčasť úsilia posilniť psychologickú zmluvu. Zamestnanci sú dlhodobou investíciou pre udržateľnosť podnikania spoločnosti a ich nápady, kreativita a inovácie sú pre spoločnosť kľúčové.