The Prohibition of Threats and Use of Force in International Relations - Hraníková Pyteľová, Klaudia, 1985-
Zákaz použitia sily a hrozby silou v medzinárodných vzťahoch ako jeden z hlavných princípov, na ktorých je založené moderné medzinárodné právo. Spolu s princípmi územnej suverenity, nezávislosti a rovnosti štátov, tvorí základný rámec medzinárodného právneho poriadku. Kontext zásady zákazu používania sily a hrozby silou znamená povinnosť štátov „neuchýliť sa k sile“, ale nájsť riešenia na základe dohody, konsenzu, reciprocity alebo tzv. dobrej viery.